Συναντήσεις Κλιμακίου Ε.Α.Σ. Ζακύνθου στην Αθήνα

Κλιμάκιο του Αγροτικού Συν/μού Ζακύνθου αποτελούμενο από τον Πρόεδρο κ. Αντίοχο -Μπαλιακρά Αντώνη, τον Αντιπρόεδρο κ. Βούλτσο - Καλλίνικα Διονύσιο και τον Διευθυντή κ. Πέτρο Βισβάρδη πραγματοποίησαν συναντήσεις στην Αθήνα που αφορούσαν θέματα του Συν/μού αλλά και των αγροτών γενικότερα την Τετάρτη 21 και Πέμπτη 22 Νοέμβρη.
Συγκεκριμένα έγιναν συναντήσεις:

α) Με τον Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Κέντρο Γεώργιο με τον οποίο συζητήθηκαν εκκρεμότητες παλιές και νεότερες με τις επιδοτήσεις και αναζητήθηκαν λύσεις.
β) Με την εταιρεία PQH η οποία έχει αναλάβει τα παλιά χρέη της ΑΤΕ υπό εκκαθάριση με την οποία συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα και ο τρόπος ρύθμισης των παλιών χρεών.
γ) Με την εταιρεία ΕΡΝΕΣΤ & ΓΙΑΝΚ η οποία έχει αναλάβει για λογαριασμό του Συνεταιρισμού μας την εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας.
δ) Με τον τέως Υπουργό Δικαιοσύνης και βουλευτή Ζακύνθου κ. Κοντονή Σταύρο με τον οποίο συζητήσαμε τον τρόπο υλοποίησης της εξαγγελίας της κυβέρνησης για τη μη παρακράτηση των οφειλών προς το Δημόσιο από την β' καταβολή των επιδοτήσεων 2018 λόγω των σεισμών καθώς και άλλα θέματα ενδιαφέροντος των αγροτών.
ε) Με τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ζανιά Θανάση με τον οποίο συζητήσαμε τα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην παραγωγή όλων των αγροτικών προϊόντων κατά την φετινή περίοδο, πώς και πότε θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί καθώς τον υπολογισμό της ζημιάς για την συνδεδεμένη ενίσχυση στην σταφίδα, ζητήσαμε την δίκαιη αποζημίωση των παραγωγών στο συντομότερο δυνατό χρόνο.

Ο Συν/μός μας θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να πιέζει προς όλες τις κατευθύνσεις για όλα τα θέματα που απασχολούν την Οργάνωση μας αλλά και τους αγρότες του νησιού γενικότερα.