Σχετικά

Ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζακύνθου ιδρύθηκε το 1920.
Μέλη του είναι 27 πρωτοβάθμιοι συνεταιρισμοί στους οποίους συμμετέχουν 2150 αγρότες. Στην πορεία της Ο ΕΑΣ από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα δραστηριοποιήθηκε σε διάφορους τομείς κυρίως όμως στην εμπορία των αγροτικών προϊόντων που παράγονται στο νησί μας.
Σήμερα οι κύριες δραστηριότητες του ΕΑΣ είναι η συγκέντρωση , τυποποίηση και εμπορία των βασικών αγροτικών προϊόντων της Ζακύνθου, δηλαδή Κορινθιακή σταφίδα, ελαιόλαδο, κρασί η εμπορία ειδών γεωργικής χρησιμότητας όπως λιπάσματα, ζωοτροφές, φυτοφάρμακα, εργαλεία και η παροχή υπηρεσιών όπως επιδοτήσεις, επιστροφή Φ.Π.Α. κ.λ.π.
Για το σκοπό αυτό διαθέτει Σταφιδεργοστάσιο, Τυποποιητήριο ελαιολάδου, Οινοποιείο και πρατήριο πώλησης γεωργικών εφοδίων, φυτοφαρμάκων, μηχανημάτων.
Ο ΕΑΣ Ζακύνθου διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία για την οποία τα τελευταία χρόνια γίνεται προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή αξιοποίησή της.
Παρά την ραγδαία αύξηση του τουρισμού τα τελευταία χρόνια πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρέπει να διατηρηθεί ακμαία η αγροτική παραγωγή γιατί αποτελεί την σταθερότερη βάση της οικονομικής ανάπτυξης. Επίσης είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για μια συνεργασία των δύο τομέων αγροτικού και τουριστικού προς αμοιβαίο όφελος αφού μεγάλο κομμάτι της αγροτικής παραγωγής μπορεί να απορροφηθεί από την τουριστική κατανάλωση. Αρκεί να προτιμηθούν τα Ζακυνθινά προϊόντα ως καλύτερα ποιοτικά αλλά και ως αναπόσπαστο κομμάτι του Ζακυνθινού πολιτισμού και κουλτούρας.
Ακόμα προσβλέπουμε στους απόδημους Ζακυνθινούς ως τους καλύτερους πρεσβευτές για τα προϊόντα μας στο εξωτερικό και για το λόγο αυτό έχουμε αρχίσει μια εξαιρετικά χρήσιμη συνεργασία με το σύλλογο απανταχού απόδημων Ζακυνθινών.

Στόχος μας είναι η στήριξη των Ζακυνθινών αγροτών, η προώθηση των προϊόντων μας, η διατήρηση της παράδοσης και του πολιτισμού μας, η ανάδειξη του τόπου μας.